Oficialii de la Bruxelles îi cer Bulgariei o anchetă rapidă în cazul asasinării jurnalistei de investigații Viktoria Marinova

October 09, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Comisia Europeană a cerut Bulgariei să faă o anchetă rapidă în privinţa uciderii jurnalistei de investigații Viktoria Marinova.Procurorii au declarat că femeia de 30 de ani a fost abuzată sexual, bătută şi sufocată. Corpul acesteia a fost găsit într-un parc din apropierea Dunării, sâmbătă la Ruse.
"Nu există democraţie fără o presă liberă. Ne aşteptăm la o investigaţie rapidă şi amănunţită pentru a-i aduce pe cei responsabili în faţa justiţiei", a transmis Comisia Europeană într-un mesaj postat pe Twitter. Bulgaria se clasează pe locul 111 din 180 de ţări în topul libertăţii presei la nivel mondial realizat de organizaţia Reporteri fără frontiere în acest an, aceasta situându-se pe ultimul loc în UE.
În ultima sa emisiune de televiziune, pe 30 septembrie, Marinova a prezentat doi jurnalişti care investighează presupuse acte de corupţie care implică fonduri UE. Ea a spus că emisiunea "Detector", pe care o realizează va continua cu investigaţii similare.