Omul lui Traian Băsescu, numit de Mihai Tudose consul la Vancouver. Fostul ofițer DGIPI a mai reprezentat România la Sydney, Los Angeles și Rio de Janeiro

August 08, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Ovidiu Grecea, fost şef al Corpului de Control al Guvernului în guvernarea CDR, a fost numit în postul de consul general al României în Vancouver, Canada. Este a doua oară când Grecea este numit în acest post, prima numire având loc în decembrie 2016, la finalul mandatului guvernului Cioloş.
Decizia de numire a fost semnată de premierul Mihai Tudose pe 4 august şi a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
Ovidiu Grecea a fost ofiţer în DGIPI, iar în timpul guvernării CDR a fost numit şef al Corpului de Control al Guvernului, dar a demisionat în perioada în care Mugur Isărescu era prim-ministru. El a fosr recuperat apoi de Traian Băsescu la Ministerul Transporturilor.
În timpul guvernării Adrian Năstase a devenit consul al României la Sydney, pentru ca apoi să fie detaşat la consul la Los Angeles. Din 2008 până în 2016 a ocupat postul de consul general al României la Rio de Janeiro.
Pe 21 decembrie 2016, Dacian Cioloş a numit 12 noi consuli generali în posturi vacante sau ocupate de persoane la final de mandat. Printre ele s-a aflat şi Ovidiu Grecea, care a fost transferat la consulatul general de la Vancouver.
În martie 2017, premierul Sorin Grindeanu a anulat hotărârea anterioară de numire a lui Grecea.