Până și apropiații premierului sar la gâtul șefului PSD. Gheorghe Piperea, consilierul onorific al lui Mihai Tudose: “De ce nu demisionează dl Dragnea?”

November 13, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Avocatul Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose, scrie pe pagina sa de Facebook că românii mai au şi altceva de făcut decât să urmărească "epopeea judiciară interminabilă a dlui Dragnea" şi se întreabă de ce preşedintele Camerei Deputaţilor nu demisionează.
"Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp", a scris Gheorghe Piperea.
Acesta revine apoi asupra postării şi precizează: "chestia cu prezumţia de vinovăţie era un sarcasm la adresa lui Iohannis; chestia cu demisia nu e niciun sarcasm; chiar avem şi altceva de făcut decât să urmărim epopeea judiciară interminabilă a dlui Dragnea", după care avocatul face referire la noul record al euro în comparaţie cu moneda naţională.
Gheorghe Piperea a făcut referire inclusiv la funcţia pe care o deţine spunând că "în atentia IYI (=intellectual yet idiots) care au dat share cu comentarii mirate sau ironice vizând calitatea mea de consilier al cuiva. Băieţi, faptul că, temporar, am această titulatură onorifică şi onorantă, nu mă face dependent de nimeni. Şi nici mai puţin sigur pe principiile mele. Oare ce nu s-a înţeles din cuvântul "onorific'?".
Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit, potrivit unei decizii publicate pe 20 iulie 2017 în Monitorul Oficial, în funcţia de consilier onorific al premierului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă. Potrivit deciziei semnate de Mihai Tudose, activitatea lui Gheorghe Piperea este neremunerată.