Percheziții în cinci județe, într-un dosar cu un prejudiciu de peste un million de euro din afaceri cu material reciclabile

February 13, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii dâmboviţeni au făcut marţi dimineaţă 22 percheziţii, la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro, prin infracţiuni economice.Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa a anunțat că percheziţiile au loc în cinci judeţe: Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Argeş şi Prahova.
''Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, investigaţii criminale şi luptători pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, efectuează 22 percheziţii (...). Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor'', a precizat IPJ Dâmboviţa.
În perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor firme, nu ar fi evidenţiat în contabilitate venituri obţinute în urma operaţiunilor cu materiale reciclabile. De asemenea, aceştia ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de cheltuieli fictive.
Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro. La activităţi participă şi poliţiştii din Târgovişte, Găeşti, Pucioasa şi Fieni, precum şi efective din Bucureşti, Giurgiu, Argeş şi Prahova.