Percheziții în trei județe, la persoane bănuite de braconaj arheologic. Au dispărut bunuri culturale de epocă romană și medievale

October 10, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Polițiștii din Caraș-Severin fac marți dimineața 14 percheziții domiciliare la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj arheologic, urmând să fie puse în aplicare 10 mandate de aducere.
Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, fac 14 percheziții pe raza județelor Caraș-Severin, Bihor, Timiș și Arad, la persoane bănuite că au săvârșit infracțiunea de braconaj arheologic.
În fapt, începând din 2015, bănuiții ar fi făcut săpături neautorizate în situri arheologice, de unde ar fi prelevat bunuri culturale mobile de epocă romană și medievale. Vor fi puse în executare 10 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.
La activități participă și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bihor, Timiș și Arad.