Percheziții într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Vizată, fosta soție a lui Dan Adamescu

October 10, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii au făcut miercuri şapte percheziții în Bucureşti la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43 milioane de lei (aproape 10 milioane de euru), prin delapidare şi evaziune fiscală. Surse judiciare spun că firmele vizate erau controlate de fosta soţie a lui Dan Adamescu, una dintre percheziţii având loc la locuinţa acesteia.Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare şapte mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.
”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţă Poliţia Română.
Pe baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43 milioane de lei. De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ trei milioane de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria firmei sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnaţi.
Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive. Surse judiciare spun că firmele erau controlate de fosta soţie a mogulului Dan Adamescu, Carmen Palade, una dintre percheziţii având loc la locuinţa acesteia.