Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor, cu un prejudiciu de două milioane de lei

November 10, 2016

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Polițiștii au descins joi dimineață, pentru percheziții, la 30 de adrese din București și șase județe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor, cu un prejudiciu de două milioane de lei.
La descinderi participă peste 80 de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, potrivit unui comunicat dat publicității de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).
Potrivit sursei citate, anchetatorii fac 30 de percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Constanța, Buzău și Olt, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Poliția Sectorului 2.
"Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe și impozite. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.000.000 de lei", se precizează în comunicat.
Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.