Percheziții la Buzău, la persoane bănuite că au obţinut credite cu documente false. Prejudiciu de peste 200.000 de lei pentru o bancă

August 02, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii din Buzău au făcut miercuri 12 percheziţii domiciliare la persoane bănuite că au obţinut credite cu documente false, iar 32 de persoane urmează să fie conduse la audieri. Prejudiciul produs unităţii bancare este de peste 200.000 de lei.
Peste 40 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de la acţiuni speciale cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au făcut miercuri 12 percheziţii domiciliare în Buzău, Râmnicu Sărat şi Grebănu, fiind vizate persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2016 – 2017, 32 de persoane au solicitat şi obţinut credite de la o instituţie bancară, prin întocmirea în fals şi utilizarea de documente false, fără ca ulterior să mai achite sumele de bani contractate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 200.000 de lei.
Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Râmnicu Sărat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat. Vor fi puse în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Poliţiei Râmnicu Sărat, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.