Peste 200 de percheziții, în ultima săptămână, în dosare vizând fraude economice. Au fost confiscate bunuri în valoare de 2,1 milioane de lei

February 04, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au făcut, în ultima săptămână, 213 percheziţii în dosare care vizează fraude economice, fiind confiscate bunuri în valoare de peste 2,1 milioane de lei.Potrivit Poliţiei Române, în perioada 27 ianuarie - 2 februarie poliţiştii au făcut 213 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 89 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale vizând infracţiuni economice.
Au fost dispuse măsuri preventive pentru 31 de persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare totală de aproape 11,5 milioane de lei şi şi au fost ridicate bunuri în valoare totală de peste 2.100.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate peste 500.000 de ţigarete.
Astfel, în ultima săptămână au fost făcute 13 percheziţii în judeţele Gorj, Hunedoara, Argeş, Caraş-Severin şi Satu Mare, la sediile unor firme cu obiect de activitate operaţiunile cu materiale reciclabile, suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,5 milioane de lei.
De asemenea, au fost făcute percheziţii în județele Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste 3,9 milioane de lei, fiind vizaţi administratorii unei fieme de pază şi protecţie, care ar fi înregistrat în documentele contabile achiziţii de produse specifice domeniului de activitate şi alte produse care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale. În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 20.000 de dolari şi a fost instituit sechestru pe bunuri în valoare de peste 1,4 milioane de lei. De asemenea, poliţiştii au pus în executare trei mandate de aducere.