Poliția din Slovacia a arestat un grup de suspecți în cazul asasinării jurnalistului de investigații Jan Kuciak și a logodnicei sale

September 27, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Poliţia din Slovacia a reţinut un grup de suspecţi în legătură cu asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale, Martina Kusnirova, conform presei locale.Poliţia nu a precizat câte persoane sunt implicate, dar presa slovacă a informat că ar fi vorba de opt suspecţi.
Pagina de Facebook a poliţiei slovace a informat că mai multe persoane suspectate de crime violente au fost reţinute iar ofiţerii le percheziţionează casele. Poliţia nu a precizat despre ce caz este vorba, dar avocatul lui Kuciac a scris pe Facebook: “În această dimineaţă, poliţia a reţinut mai mulţi suspecţi în cazul asasinării lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale, Martina Ksnirova”.
Kuciack şi Ksnirova, ambii în vârstă de 27 de ani, au fost împuşcaţi mortal în casa lor din Bratislava în februarie. Kuciack lucra pentru Aktuality.sk, investigând corupţia din Slovacia. Ultima oară el a scris despre felul în care persoane apropiate din gruparea italiană de crimă organizată Ndrangheta s-au stabilit în Slovacia. Kuciak a investigat şi cazuri de fraudă în care au fost implicaţi oameni de afaceri care aveau conexiuni cu lumea politică slovacă.