Procurorii DNA au descins la Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, favoritul lui Liviu Dragnea

August 01, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însoțit de zece polițiști judiciariști, au descins luni la Secretariatul General al Guvernului, de unde ar fi ridicat documente.
Potrivit unor surse judiciare, procurorii ar fi discutat cu mai mulţi angajaţi ai SGG şi ar fi ridicat mai multe acte. Asta după ce responsabilii SGG refuzaseră inițial să le pună documentele la dispoziția anchetatorilor.
De asemenea, mai multe persoane ar fi fost chemate la DNA, în perioada următoare, în acest dosar în care au fost ridicate documente de la Secretariatul General al Guvernului. Aceleaşi surse au declarat că în acest dosar ar fi vizată o consilieră a şefului Secretariatului General al Guvernului, Mihai Busuioc.
Mihai Busuioc a fost demis de la şefia SGG de către fostul premier Sorin Grindeanu şi înlocuit, pe 16 iunie, cu Victor Ponta. Mihai Busuioc, un favorit al liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost repus în funcţie de către Mihai Tudose, fiind una dintre primele decizii luate de noul șef de la Palatul Victoria.