Rudel Obreja vrea să ceară despăgubiri de la Laura Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea. Fostul boxeur le-a făcut plângere penală

June 01, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a anunţat că a fost citat la Parchetul Militar pentru ca să-şi susţină plângerea penală depusă împotriva Codruţei Kovesi, lui George Maior şi Florian Coldea.„În urmă plângerii penale formulată împotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI şi DNA, astăzi am fost citat şi m-am prezentat la PÎCCJ, secţia Parchetului Militar. Am dat declaraţie în calitate de persoană vătămată şi am declarat că mă constitui parte civilă împotriva celor care şi-au bătut joc de viaţa mea şi a familiei mele timp de 7 ani, urmând să precizez într-un viitor apropiat cuantumul despăgubirilor solicitate. Am declanşat aceste demersuri (a se citi o luptă foarte dificilă) din dorinţa de ajuta la instaurarea normalităţii în Ţara mea. L-am întrebat, la finalul declaraţiei, pe dl Procuror, deloc retoric : “Domnule procuror, corb la corb îşi vor scoate ochii”... ??!! N-a ştiut să-mi dea un răspuns... De acest răspuns depinde în viitor normalitatea, firescul, respectarea Legii în această Ţară. Meciul e lung, greu, dar rezistenţă am destulă. Dorinţa de victorie vine din dorinţa de a (mi) se face dreptate. Nimic nu se poate clădi pe minciună, doar Adevărul ne va elibera din chingile în care ne-au prins partenerii noştri”, a scris Rudel Obreja, pe Facebook.
Plângerea depusă de Rudel Obreja în luna aprilie la DIICOT îi vizează pe Laura Codruţa Kovesi, la data faptelor procuror general al României, pe George Maior, fost director SRI şi pe Florian Coldea, la data faptelor prim-adjunct al directorului SRI. "În virtutea drepturilor constituţionale şi a prevederilor Codului de Procedură Penală, am formulat plângere penală împotriva numiţilor Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi George Maior. Având în vedere pericolul pentru ordinea publică şi a statului, precum şi probele (şi nu "suspiciuni rezonabile"), aştept luarea de urgenţă a măsurilor legale ce se impun", a transmis Rudel Obreja la acel moment.