Sanda Ladoși și soțul ei au fost ridicați de procurorii DIICOT. Cei doi sunt acuzați de o fraudă în valoare de un milion de euro

November 28, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache, au fost ridicaţi marți de procurorii DIICOT, într-un dosar privind o fraudă de aproximativ un milon de euro, prejudiciu creat Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
În perioada 2008 - 2014, împreună cu un alt suspect în acest dosar, Cristian Ilie, soţul cântăreţei ar fi iniţiat şi constituit o grupare suspectată de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.
Totodată, Ştefan Tache este suspectat de înşelăciune în formă continuată, după ce în perioada 2008-2014, în calitate de asociat, administrator sau împuternicit în cadrul a cinci societăţi ar fi indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii la încheiereaunor contracte de credit şi a unor acte adiţionale. El este suspectat şi de spălare de bani în formă continuată, în condiţiile în care ar fi primit sume de bani în contul firmelor respective şi le-a transferat mai departe în conturile altor societăţi controlate de grupare, deşi stia că aceşti bani provin din înşelăciuni.
Sanda Ladoşi este suspectată că ar fi aderat şi sprijinit acest grup infracţional, asumându-şi rolul de administrator sau asociat al uneia din firmele utilizate în activitatea infracţională. De asemenea, ea este suspectată şi de spălare de bani, au adăugat sursele judiciare citate.
DIICOT a anunţat, marţi, că procurorii de la Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au făcut zece de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.
Potrivit DIICOT, în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.
În perioada 2008-2014, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanţare) şi șase acte adiţionale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanţarea activităţii de leasing financiar) şi prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4. 344.939,50 de lei.
În acest dosar se fac cercetări vizând 17 persoane, iar la sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi duse la audieri 45 de persoane.