Sare pe coadă! Curtea Supremă de la Belgrad a respins cererea de extrădare a mogulului fugar Sebastian Ghiță

July 28, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Curtea Supremă a Serbiei a respins vineri solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea mogulului de la România TV, Sebastian Ghiţă, anunţă presa sârbă, care precizează că în acest caz decizia finală revine Curţii de Apel.Curtea a anunţat într-o declaraţie că Ministerul sârb de Interne i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice.
Din aceste considerente, instanţa nu a putut decât să respingă cererea de extrădare. Cazul a fost transmis Curţii de Apel, căreia îi aparţine decizia finală în acest caz.
Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad pe 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.
Pe 7 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara că statul român se află în procedură de extrădare în cazurile Sebastian Ghiţă şi Elena Udrea, în cazul lui Ghiţă fiind făcută cererea de extrădare și transmise completările solicitate de Serbia.