Scandal la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis joacă dur cu PSD. CSAT a respins propunerile MapN pentru șeful Armatei

December 28, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Un imens scandal la Cotroceni a izbucnit vineri, când preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că CSAT nu a aprobat propunerile ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD.
”Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecinţă, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. O situaţie foarte neplăcută care arată o dată în plus, dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale ţării”, a afirmat preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT.
Preşedintele a subliniat că, practic, nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcţia de şef al Statului Major al Arm, deci nu există o propunere pentru şeful Armatei, mandatul generalului Nicolae Ciucă încheindu-se pe 31 decembrie.
”România nu poate să rămână fără şef al Armatei. Această situaţie genrată de incompetenţa PSD trebuie rezolvată. După şedinţa CSAT, am rezolvat-o. Am luat decizia şi am semnat şi trimis spre publicare decretul prin care se prelungeşte mandatul de şef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, şi bine ar fi fost ca această chestiune să-şi fi găsit mai repede soluţionarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să ştie cine o conduce şi cum o conduce”, a anunţat preşedintele în acest scandal la Cotroceni.
CSAT s-a reunit ”pentru a analiza solicitările ministrului Apărării Naţionale referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României”, potrivit Administraţiei prezidenţiale. Este posibil ca preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă să fi avut şi o discuţie separată despre propunerile de remanieri de la Dezvoltare Regională şi Transporturi.