Scandal uriaș la examenul de admitere în Academia de Poliție. Cum a comentat pe Facebook polițistul Marian Godină

August 09, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Un uriaș scandal a izbucnit din cauza neregulilor de la examenul de admitere în Academia de Poliție. Nici măcar cei care trebuia să corecteze lucrările nu știau răspunsurile corecte.
Scandalul a fost comentat pe Facebook și de celebrul polițist Marian Godină, care a anunțat că a obţinut 7,50 la proba scrisă.
El consideră că vor lua examenul doar cei care "au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte”, spunând că "cel care a conceput subiectele şi-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie şi bani”.
"În legătură cu examenul de azi, fără să îi iau Cezarului ce-i al Cezarului, pot spune că vor intra cei care au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte. Degeaba pierzi nopţi învăţând dacă te întreabă care e antonimul cuvântului "zbir", sinonimul lui "prinos" sau alte tâmpenii fără de care pot dormi la fel în viaţă. I-aş spune câteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi şi care, în opinia mea, şi-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie şi bani. (...) Ba mai mult, cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea”, a scris Godină pe Facebook.
El spune că la partea de istorie a greşit opt întrebări din 30, lucru "explicabil ţinând cont de întrebările date”. "La istorie, unde cu toată modestia afirm că pot discuta de la egal la egal cu orice profesor de gimnaziu, am greşit azi 8 întrebări din 30. Enorm, în condiţiile în care ţelul meu era nota 10, dar explicabil ţinând cont de întrebările date. (...) La una din grile două răspunsuri erau identice. Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuşi de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori şi fără ambiguităţi”, subliniază Godină.
Poliţistul mai scrie că este convins că notele de admitere vor fi sub 8,00, dar că există şi un lucru bun în asta: "Singurul lucru bun e că nu mai planează nicio suspiciune de intrat pe pile”. El susţine că se va gândi "serios” dacă va rămâne într-un sistem din care nu mai simte că face parte.
"Pentru că sunt asaltat de telefoane, prefer să spun aici că am luat azi la examen media 7.50 şi am şanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sunt mai obişnuit să pic decât să reuşesc, aşa că nu e o tragedie pentru mine şi nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gândi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte. Într-un sistem în care colegi apropiaţi ai mei, care beneficiază de multe de pe urma mea, dar care, în locul unei minime recunoştinţe, au dezvoltat o invidie enormă faţă de mine. Sunt convins că ei sunt cei mai bucuroşi azi. Sunt aceiaşi care mâine îmi vor spune în faţă cât de rău le pare de nereuşita mea şi aceiaşi dintre care niciunul nu a venit la lansarea mea de carte pe care am avut-o în Braşov, dar se bucurau în schimb de ce se întâmplase. Mai ales că nu era pe cârca lor. Sunt imun oricum în legătură cu lucrurile astea”, mai spune Godină.
Ulterior, poliţistul, autor a două cărţi, a distribuit pe Facebook o ştire potrivit căreia una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens. "Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, a scris Godină.