Șeful Poliției Capitalei, Mihai Marius Voicu, va fi schimbat din funcție. El va fi înlocuit cu Adrian Ciprian Miron

December 10, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Marius Voicu, va fi schimbat din funcţie şi înlocuit cu unul dintre adjuncţii inspectorului IGPR, susţin surse din Poliţie.El ar putea fi înlocuit de Adrian Ciprian Miron, în prezent adjunct al Inspectorului IGPR, susţin aceleaşi surse, citate de News.ro.
Pe 7 decembrie, şeful IGPR, Ioan Buda, a trimis o adresă către Prefectura Capitalei în care a solicitat prefectului sa avizeze eliberarea din functie a lui Voicu, invocând două articole de lege, unul din Legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Romane, iar al doilea din Statulul poliţistului. În vârstă de 42 de ani, Adrian Ciprian Miron este adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române din aprilie 2018, anterior, el deţinând funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.
Chestorul de poliţie Marius Voicu a devenit director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti, după ce i-a încetat împuternicirea ca adjunct al şefului IGPR, anunţa în 27 martie Ministerul Afacerilor Interne, adăugând că această funcţie, inferioară celei deţinute, este ocupată prin concurs. Voicu se afla în grupul de 18 poliţişti vizaţi de Corpul de Control al MAI în legătură cu modul de acţiune în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiuni sexuale.