Situație revoltătoare la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, chiar de Ziua Națională. Unei femei i s-a făcut cezariană cu anestezic pentru dentist

December 01, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Capitală nu mai poate face analize medicale, începând de vineri, din cauza datoriilor către laboratorul privat, iar internările au fost sistate în două secţii, din lipsa materialelor. Revoltător este că joi noaptea unei femei i-a fost făcută operaţie cezariană cu un anestezic folosit în stomatologie, în lipsa anestezicului utilizat în astfel de intervenţii.
Jurnaliştii de la GSP scriu că în noaptea de joi spre vineri Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon a anunţat prin 112: ”Nu mai trimiteţi cazuri de obstetrică-ginecologie, că închidem secţia, pentru că nu mai avem de nici unele!”.
Tot joi noaptea, o femeie de 21 de ani a născut prin cezariană, iar rahianestezia a fost făcută cu Xilină, ”o substanţă folosită la dentist şi care nu ţine la intervenţiile grele!”, spun medicii de la "Sfântul Pantelimon". ”Striga la noi de pe masă, că xilina nu ţine, dar n-am avut să-i dăm altceva”.
Neplătit de mai multe luni, laboratorul privat Gral Medical avertizase Spitalul Sfântul Pantelimon că încetează şi simplele analize de hemogramă, ”începând cu data de 1 Decembrie, 12 noaptea”, de când toate secţiile, inclusiv ATI, mai puţin UPU urgenţe, nu mai pot face analize. De altfel, la spital a fost lipit şi un afiş cu anunţul că nu se mai fac internări în secţiile Obstetrică - Ginecologie şi Obstetrică Patologică. "Activitatea secţiilor Obstetrică - Ginecologie şi Obstetrică Patologică este suspendată din cauza lipsei materialelor necesare asigurării asistenţei medicale de urgenţă şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator. În consecinţă, nu se mai pot face internări", este textul anunţului datat 30 noiembrie 2017 şi semnat de medicul şef de gardă, potrivit GSP.