SONDAJ IMAS Klaus Iohannis ar obține 35% la alegerile prezidențiale. Scorul ridicol al șefului PSD, Liviu Dragnea

January 07, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Președintele Klaus Iohannis ar obține 34,9% din voturi în cazul alegerilor prezidențiale, clasându-se pe primul loc, la mare distanță cei alți posibili contracandidați, relevă un sondaj IMAS realizat luna trecută la comanda Europa FM.
De altfel, Klaus Iohannis este singurul politician care și-a anunțat public intenția de a candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an.
Potrivit acestui sondaj IMAS, următorul clasat după actualul președinte ar fi Călin Popescu Tăriceanu, creditat cu 12,9% din voturi. Fostul premier Victor Ponta ar obține un scor aproape identic cu Călin Popescu Tăriceanu, 12,7%.
Pe locul patru s-ar clasa succesorul lui Victor Ponta la șefia Guvernului, Dacian Cioloș, care ar obține 9,2% din voturi.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-ar situa abia pe locul cinci, cu un scor extrem de slab de 5,3% din voturi. Când vine vorba de candidații PSD pentru funcția supremă în stat, preferată ar fi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, căzută însă în dizgrația lui Liviu Dragnea.
Acest sondaj IMAS a fost realizat la comanda Europa FM în perioada 4-20 decembrie 2018. Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Pentru acest studiu au fost intervievate 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3%.