Sub presiunea protestelor de stradă, Florin Iordache a demisionat în cele din urmă. Fostul ministru al Justiţiei nu a mai cerut nicio „altă întrebare”

February 09, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Florin Iordache a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, că demisionează din funcţia de ministru al Justiţiei, dar a susţinut că toate iniţiativele asumate cât a fost în această funcţie sunt ”legale şi constituţionale”.
El a susţinut că toate iniţiativele sale au fost legale şi constituţionale, dar pentru opinia publică nu a fost suficient.
”De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache, la Palatul Victoria.
Declaraţia prin care acesta şi-a anunţat demisia a durat 45 de secunde, după care Iordache a plecat fără a răspunde la vreo întrebare a jurnaliştilor.