Sute de angajați ai Direcției de Finanțe a Municipiului București au organizat un protest spontan, nemulțumiți de proiectul legii salarizării

May 15, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Administrație

Aproximativ 650 de salariaţi ai Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP) au declanşat luni dimineață un protest spontan în faţa sediului instituţiei, din cauza proiectului legii salarizării, potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Finanţe Bucureşti.
„Protestul a fost declanşat din cauza faptului că noul proiect al legii salarizării duce la tăieri de salarii şi diminuarea veniturilor salariaţilor din DGRFP Bucureşti”, se arată în comunicatul dat publicității de sindicaliști.
Potrivit comunicatului, „sindicatul DGRFP Bucureşti a încercat să prevină o astfel de manifestare, aducând în nenumărate rânduri la cunoştinţa conducerii Ministerului Finanţelor Publice şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală starea de nemulţumire din rândul salariaţilor”.
O altă nemulțumire a sindicaliștilor din Finanțe vizează intenția Guvernului Grindeanu de a angaja consultanți fiscali, care ar urma să primească salarii mult mai mari decât cele ale angajaților existenți.