Torționarul comunist Alexandru Vișinescu a murit în Penitenciarul Rahova. Dumnezeu să-l ierte, că numai El poate!

November 05, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit luni în Penitenciarul Rahova. Deţinutului i s-a făcut rău în jurul prânzului, iar medicii unităţii i-au acordat îngrijiri, fiind solicitat şi ajutor specializat prin intermediul numărului 112. La ora 14,30 s-a declarat decesul.În cusul zilei de luni, la ora 13,00, lui Alexandru Vişinescu i s-a făcut rău, intervenind pentru a-i acorda primul ajutor personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova.
”Concomitent a fost solicitat sprijinul serviciului unic de urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti”, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Potrivit legii, au fost informaţi asupra decesului membrii familiei persoanei condamnate, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti şi INML Bucureşti.
Pe 8 octombrie, Alexandru Vişinescu, în vârstă de 93 de ani, a fost internat de urgenţă la spital şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru fracturi costale şi ruptură de splină. Alexandru Vişinescu se afla în închisoare unde executa o pedeapsă de 20 de ani pentru crime împotriva umanităţii. Vişinescu a cerut să fie pus în libertate invocând situaţia sa medicală, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanţă.