Touroperatorul Meshek Wings Tour care aduce turiști israelieni în România a fost exclus din ANAT. Nu și-a plătit cotizația

June 24, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Economie

Touroperatorul israelian Meshek Wings Tour a fost exclus din patronatul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), unul din cele mai mari patronate din turism din România, din cauză că nu şi-a plătit cotizaţia anuală în cuantum de 1.230 de lei.Informaţia a fost publicată pe site-ul ANAT şi a fost confirmată de reprezentanţii patronatului. ”Cotizaţia ca membru ANAT este de 1.230 lei pe an. Au avut şi 30 de zile de graţie, dar nu au plătit”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii ANAT.
Touroperatorul israelian Meshek Wings aduce anual câteva zecii de mii de turişti israelieni în vacanţă în România. Compania a operat în ultimii ani curse charter între Tel Aviv şi Constanţa, Oradea şi Bucureşti.
ANAT este asociaţia patronală a agenţiilor de turism din România şi are ca membri activi 500 de agenţii de turism, care cumulează peste 80% din vânzările pachetelor de turism şi călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual şi au împreună peste 4.600 de angajaţi.
Industria turismului în România are peste 120.000 de angajaţi şi contribuie la economia naţională cu aproape 2% din PIB.