Traian Băsescu, atac dur laprocurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi: se dădea fetiță încă neajunsă la pubertate

April 03, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

După apariția protocolului secret dintre PÎCCJ și SRI, Traian Băsescu a lansat un atac la adresa Laurei Codruța Kovesi, pe care o acuză că a mințit când a spus că o astfel de înțelegere nu există.
”Din păcate, dacă în timpul lui Daniel Morar, DNA a lucrat respectând Codul Penal, în timpul lui Kovesi, instituția a fost pusă sub controlul SRI. Kovesi se pare că a lucrat foarte bine cu SRI, de la a minți că nu sunt protocoale, că nu știe nimic, că e fetiță încă neajunsă la pubertate, până la a fi un vizitator continuu al vilelor SRI-ului, ceea ce Morar nu făcea. Lazăr e Coldea, e un substitut de Coldea, o apără pe Kovesi fără nicio rezervă. Eu nu fac acuzații, spun doar ce gândesc. Doamna de la Parchet cu proiectul trebuia să meargă la CSM să spună <dați-mi un aviz de legalitate, să știu că nu greșesc>”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.
Fostul primar general spune că nici el nu a știut de protocoale, dar nici urmașul său la Cotroceni, Klaus Iohannis, care ar fi fost informat chiar de șeful SRI, Eduard Hellvig, despre un astfel de document. Conform ipotezelor lui Băsescu, actualul procuror general, Augustin Lazăr, nu a vrut desecretizatea protocoalelor cu SRI.
“Iohannis n-a știut nici el de protocol până n-a ieșit scandalul, apoi ați văzut cât a explicat Procurorul general că-l studiază. Hellvig a mers la președinte și probabil i-a spus că are un document strict secret, președintele i-a spus <desecretizează-l, dar vezi cu Lazăr>. Lazăr a fost pus într-o situație imposibilă pentru că trebuia s-o apere pe Kovesi, dar, pe de altă parte a fost pus în colț cu regele și i s-a dat mat. Cert este că Lazăr n-a vrut desecretizarea, dar Hellvig mai avea o variantă: să meargă la Guvern pentru desecretizare, ceea ce nu i-ar mai fi dat nicio șansă lui Lazăr”, a explicat Traian Băsescu.
Întrebat de ce Hellvig a vrut desecretizarea protocolului, liderul PMP a răspuns: ”avea bolovani legați de picioare, care nu erau ai lui”.