Traian Băsescu spune că o parte din opoziție nu vrea moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă. Momentul prielnic a trecut

November 26, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seara că o parte din Opoziţie nu doreşte cu adevărat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.Întrebat, duminică seară la România TV, ce şanse sunt ca o moţiune de cenzură să fie adoptată de Parlament, Traian Băsescu a răspuns: "Părerea mea este că nu se vrea o moţiune de cenzură. Au fost momente de dezbinare între Tăriceanu şi Dragnea. Îşi dădeau lecţii unul altuia. Acum, după ce s-au împăcat, mă îndoiesc că se va depune. Mai ales că este acolo o minte luminată, doamna Turcan, care a spus că se va depune. Poate în noaptea de Revelion sau de Crăciun sau la Paşte".
Afirmaţiile fostului președinte vin în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că Opoziţia va stabili data la care va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, după 1 Decembrie, precizând că PNL încă nu a ajuns la numărul necesar de parlamentari pentru a debarcarea Cabinetului Dăncilă.
Liderul PNL a adăugat că se bazează pe parlamentari din UDMR, PSD şi ALDE pentru a trece o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. În schimb, Ludovic Orban spunea pe 19 noiembrie că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democraţii au singuri majoritate.
Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat recent că este foarte probabil ca moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă să fie depusă în jurul datei de 10 decembrie. La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, săptămâna trecută, că există şanse ca moţiunea să treacă, mai ales că sunt mulţi parlamentari ai PSD nemulţumiţi de Guvern.