Trei persoane au fost puse sub acuzare în investigația privind asasinarea jurnalistei malteze de investigații Daphne Caruana Galizia

December 06, 2017

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Trei bărbaţi au fost puşi sub acuzare în cadrul investigaţiei privind asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia.
Fraţii George şi Alfred Degiorgio, cu vârstele de 55 şi 53 de ani şi Vincent Muscat, 55 de ani, au declarat că sunt nevinovaţi. De asemenea, ei au fost acuzaţi de posesia unor materiale de fabricare a bombelor şi armelor.
Caruana Galizia a murit în urma unei explozii la scurt timp după ce a părăsit loucinţa sa din Bidnija, pe 16 octombrie. Jurnalista, în vârstă de 53 de ani, era cunoscută pentru faptul că aducea acuze de corupţie celor mai importanţi politicieni din Malta pe blogul său.
Pe 4 decembrie, poliţiştii au arestat 10 cetăţeni maltezi în legătură cu asasinarea jurnalistei în oraşul Marsa şi în zonele Bugibba şi Zebbug.
CITEȘTE și Jurnalista de investigații Daphne Caruana Galizia, care a coordonat ancheta Panama Papers în Malta, a fost ucisă de o bombă