Tribunalul Bucureşti cere DIICOT modificarea acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu David Geclowicz în dosarul Black Cube

November 09, 2016

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Tribunalul București le-a cerut miercuri procurorilor DIICOT modificarea acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu israelianul David Geclowicz în dosarul Black Cube, în sensul indicării pedepsei complementare cu privire la infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat.
Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a constatat că între procurorul DIICOT care a instrumentat dosarul Black Cube și israelianul David Geclowicz nu s-a ajuns la niciun fel de înțelegere în privința pedepsei complementare obligatorii cu privire la infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat. În acest context, magistratul a decis sesizarea anchetatorului, stabilind un termen de cinci zile pentru remedierea omisiunii.
Dezbaterile în acest caz urmează să fie reluate pe 14 noiembrie, judecătorul stabilind citarea celor doi martori care au domiciliile în București și citarea telefonic, prin serviciul de curierat și prin intermediul poliției de pe raza domiciliului a lui Eduard Kovesi. Doi israelieni puși sub acuzare în dosarul Black Cube — Ron Weiner și David Geclowicz — și-au recunoscut vinovăția și au încheiat un acord cu procurorii DIICOT pentru a primi pedepse reduse. Potrivit acestui acord, Ron Weiner și David Geclowicz au acceptat să primească o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare și să facă muncă în folosul comunității.
Trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar — Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.