Tudorel Toader primește Secera și Ciocanul de la Societatea Timișoara. Augustin Lazăr și Mihai Șora, premiați

January 22, 2019

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

Tudorel Toader primește Secera și Ciocanul de la Societatea Timișoara, iar printre premianţi se numără procurorul general Augustin Lazăr și filosoful Mihai Şora.Potrivit unui comunicat de presă de luni seară al Societăţii Timişoara, consiliul de conducere al acestei ONG a decis cine sunt laureaţii organizaţiei pe anul 2018.
”Societatea Timişoara premiază în fiecare an proiecte civice, instituţii şi personalităţi pentru abordarea temerară şi responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituţională a României. Astfel, la 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început”, se arată în comunicatul dat publicității.
Potrivit sursei citate, procurorul general Augustin Lazăr va primi Premiul ”Speranţa”, filosoful Mihai Şora va primi Premiul ”Ion Monoran”, jurnalistul Cristian Pantazi va primi Premiul ”Oscar Berger”, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader primește Secera şi Ciocanul.
Premiile vor fi decernate în jurul datei de 11 martie, în ziua în care Proclamaţia de la Timişoara împlineşte 29 de ani. Premiile vor fi însoţite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemţoi.