Un fost director la Protecția Copilului Teleorman, inculpat în Dosarul Bombonica, a primit o amendă penală pentru falsificarea unui raport

December 18, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul director al DGASPC Teleorman şi inculpat în Dosarul Bombonica al angajărilor fictive Rodica Miloş a primit marţi o amendă penală, pentru falsificarea unui raport de evaluare a performanţelor profesionale ale uneia dintre angajatele fictive.Tribunalul Teleorman a avut pe rol procesul Rodicăi Miloş, fost director al DGASPC Teleorman şi inculpată în Dosarul Bombonica al angajărilor fictive care îl vizează pe Liviu Dragnea, procurorii DNA solicitând instanţei din Teleorman pedepsirea acesteia pentru fasificarea raportului de evaluare a performanţelor Adrianei Botorogeanu.
Botorogeanu nu lucra, de fapt, la Protecţia Copilului, activitatea acesteia desfăşurându-se la sediul PSD Teleorman. Tribunalul Teleorman a decis o amendă penală în cazul fostului director al DGASPC Teleorman pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, judecătorii de la Teleorman au desfinţat raportul de evaluare falsificat pentru perioada 1 ianuarie 2011- 31 decembrie 2011.
Rodica Miloş nu a fost prezentă în instanţă la niciunul dintre termene şi nici nu a putut fi contactată telefonic, pentru un punct de vedere după ce a primit amenda penală. Cazul de fals intelectual comis de fostul director al DGASPC Teleorman este unul aflat în strânsă legătură cu cel al angajărilor fictive din cadrul aceleiaşi instituţii, Rodica Miloş fiind, practic, inculpată în Dosarul Bombonica cu Liviu Dragnea, în procesul angajării formale într-o instituţie de stat a unor persoane care, potrivit anchetei, îşi desfăşurau activitatea la sediul PSD Teleorman, condus la vremea aceea de liderul PSD, care era și șeful CJ.