Un nou dosar de trafic de influență pe numele lui Sorin Blejnar. Fostul șef al ANAF a fost adus la DNA Ploiești

November 07, 2016

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în România nașilor

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat luni dimineață la sediul DNA Ploiești, unde a fost citat cu mandat de aducere, fiind însoțit de doi polițiști.
El nu a dorit să dea declarații referitoare la calitatea în care a fost solicitat să se prezinte în fața procurorilor DNA.
Potrivit unor surse judiciare, fostul șef ANAF a fost citat într-un nou dosar ce privește fapte de trafic de influență. Pe 9 iunie, Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina", în care a fost acuzat, alături de soții Radu și Diana Nemeș, de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. În același dosar, soții Radu și Diana Nemeș au fost condamnați la nouă ani de închisoare, respectiv șapte ani în spatele gratiilor.
Omul de afaceri Radu Nemeș a cerut în 2012, la schimbarea Guvernului, ca fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, la acel moment vicepreședinte al ANAF, să fie menținuți în funcții, demersuri în acest sens fiind realizate de Codruț Marta și Elan Schwartzenberg, se arată în motivarea Curții de Apel București.
De asemenea, potrivit motivării Curții de Apel București, fostul președinte al ANAF Sorin Blejnar și Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor și vicepreședinte al ANAF, au fost sesizați oficial cu privire la activitățile evazioniste desfășurate de omul de afaceri Radu Nemeș, însă au coordonat acțiunile de control într-o modalitate care să asigure funcționarea în continuare a mecanismului evazionist, prin exploatarea vulnerabilităților sistemului vamal.