Viorica Dăncilă despre amnistie și grațiere: m-au întrebat mai mulți ambasadori despre acest lucru. Nu vor scăpa violatorii

December 31, 2018

Scris de Adrian Bărbulescu

Publicat în Politică

”M-au întrebat dacă dau graţierea şi amnistia în 2018, mai mulţi dintre ambasadori au întrebat de acest lucru”, a declarat duminică seara la Antena 3 Viorica Dăncilă despre amnistie și grațiere.Premierul Viorica Dăncilă a spus că mai mulţi dintre ambasadori au întrebat-o despre amnistie şi graţiere şi că multe dintre aceste întrebări erau dezinformări, ea precizând că a spus că nu are încă un proiect. Dăncilă a adăugat că nu a discutat încă cu ministrul Justiţiei despre acest act normativ.
"Da, au existat discuţii legate de acest aspect, m-au întrebat dacă dau graţierea şi amnistia în 2018, mai mulţi dintre ambasadori au întrebat de acest lucru. Dar eu cred că multe din lucrurile pe dânşii le spuneau erau dezinformări erau ştiri false care au fost induse, efectiv ne spuneau că dăm pentru anumiţi oameni o amnistie sau o graţiere, o altă lege nu o dai pentru o persoană sau pentru două persoane, dai o lege pentru că aşa crezi că este normal şi pentru că vrei să faci lucruri bune sau să îndrepţi anumite lucruri care sunt greşite. Deci am avut aceste discuţii, m-au întrebat, au spus că pe 19 decembrie sau ceva de genul acesta vreau să dau amnistia şi graţierea, le-am spus că nu este adevărat, nu am încă un proiect şi nu am discutat despre acest lucru", a declarat Dăncilă despre amnistie și grațiere.
Ea a spus că a văzut că foarte mulţi au spus că deja vedeau un act normativ legat de amnistie, de graţiere, că scapă violatorii. "Vă daţi seama că nu o să permit aşa ceva. Dar, revin, nu am discutat încă cu Ministrul Justiţiei despre acest act normativ", a precizat primul ministru.